+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ + + ideer + + +
+ + + projekter + + +
+ + + skriverier + + +
+ + + billeder + + +
+ + + inspiration + + +
+ + + om + + +
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

**

**

***

Pantopia betyder ’det fælles sted’, hvilket er essensen af projektets idé. Nemlig at skabe et fælles mødested på tværs af Nordatlantens store afstande. Det vil således være muligt, at give en kop kaffe til din tante i Nuuk mens du selv drikker en i København, at holde frokostmøde med afdelingslederen i Tórshavn mens du selv er i København, eller fornemme stemningen i København mens du nyder en kold øl i Reykjavík. Pantopia er et cafekoncept der har til formål at forbinde cafegæster i Nuuk, Reykjavik, Tórshavn og København. 

***

Cafeens målsætning 

Cafeen henvender sig primært til de mange, der har relationer på tværs af Nordatlanten. Ved hjælp af Internettet skabes kommunikationskanaler, der underbygger samtaler, stemninger og oplevelsen af at sidde ved samme bord. Cafeens formål er at skabe nærvær på trods af afstand.

*

***

Den historiske relation mellem Grønland, Island, Færøerne og Danmaek

Cafe Pantopia har til formål at undersøge og underbygge den historiske relation, der er mellem Danmark, Færøerne, Island og Grønland. Danmark betragtes i mange sammenhænge som en periferi i verden, men samtidig er Danmark en meget høj dørtærskel for en gruppe lande der på godt og ondt betragtes som endnu mere perifer. Dette betyder at rigtig mange færinger, grønlændere og islændinge rejser især til Danmark for at gennemføre en uddannelse eller prøver lykken i kærlighedslivet eller på arbejdsmarkedet. Disse vilkår betyder at der findes enorme mængder relationer af familiær, venskabelig og professionel karakter på tværs af Nordatlanten og netop de relationer er omdrejningspunktet for projektet Cafe Pantopia.

*

Læs mere på projektets hjemmeside www.cafe-pantopia.net

Hanne-Louise Johannesen +++ Mag.art. i kunsthistorie +++ hanne-louise@usynligebyer.dk