+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ + + ideer + + +
+ + + projekter + + +
+ + + skriverier + + +
+ + + billeder + + +
+ + + inspiration + + +
+ + + om + + +
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

**

Interactive Sample Book

**

Diffus har gennem de seneste ord arbejdet med interaktive tekstiler på mange forskellige måder. De erfaringer vi har gjort vil vi gerne samle på en visuel, narrativ og teknisk overskuelig måde. Derfor har vi i projektet Interactive Sample Book (ISB) samlet nogle af vores resultater i en sample book, d.v.s en række prøver på et givent materiale sat sammen i bogform (sådan én man kan låne med hjem, hvis man f.eks. skal vælge nyt tapet). Det er med andre ord en slags fremvisningsmateriale, der på overskuelig vis kan illustrere, hvordan de enkelte teknikker virker. Projektets sample book skal fremvise en række muligheder, hvor computerteknologi og tekstilt materiale er sammenblandet i en grad, at tekstilet kan reagere på input fra omverdenen. Anvendelsesmulighederne indenfor interaktive tekstiler er mangfoldige og spænder fra sundhedsvidenskab over byggebranchen til modeindustri og kostumedesign. I relation til vores sample book vil vi koncentrere os om tekstur, lyssætning og sanselighed i forhold til integreret udsmykning og funktion i indendørs miljøer.

 

Formålet med ’bogen’ er så at sige at bygge bro mellem teknologi og design, og gøre nye materialer og teknologier mere tilgængelige og konkrete. ’Bogen’ vil derfor fungere som inspirationsværktøj for studerende, kulturinstitutioner og virksomheder, der ønsker at give sig i kast med de mange muligheder, der ligger i brugen af interaktive tekstiler.

 

Hver side i ’bogen’ vil være forskellig og bestå af en sammenblanding af teknologi og tekstil. De forskellige sammenblandinger tilføjes sensorteknologi så man kan interagere med hver side. Hver side beskrives i detaljer i projektet, med fordele, ulemper, energiforbrug, potentielle anvendelses-situationer mm. For at sikre en høj tekstilfaglig standart i det færdige projekt vil vi samarbejde med DTU-studerende i Design & Innovation Elisabeth Heimdal, der vil bruge projektet i relation til hendes afsluttende speciale. Derudover ønsker vi at sikre samme høje standart i forhold til materialevalg, mønster og generelle æstetiske overvejelser, hvorfor vi har åbnet op for at tilknytte en fire til seks måneders praktikstilling til en tekstildesign-studerende fra Danmarks Designskole.

 

*

*

For at få projektet til at virke optimalt skal der udvikles en mekanisme, som kan styre siderne i bogen enkeltvis. Hver side skal have tilknyttet en mikrochip, programmeret til at styre de digitale kredsløb, der kan interageres med. Samtidig skal der udarbejdes en overordnet kontrolmekanisme, som skal kunne regulere de enkelte sider, så de ikke aktiveres samtidig.

Hanne-Louise Johannesen +++ Mag.art. i kunsthistorie +++ hanne-louise@usynligebyer.dk